11.16.2009

BASICS: Läs före bakning.


  • Muffinsplåt
    Jag har köpt en muffinsplåt som jag sätter muffinsformarna i för att få dem sådär snyggt uppsvällda. De finns att hitta på lite diverse butiker och brukar inte vara så fasligt dyra. En garanterad bra investering om du bakar mycket.

    Har du ingen muffinsplåt. Köp "Amerikanska muffins formar" (de är lite dyrare men gud så snygga de är) eller använd då dubbla muffinsformar, inte lika snyggt men absolut lika gott.

  • Bakpulver
    I nog alla recept så blandar man de torra produkterna i en separat bunke. När du sedan ska tillsätta den torra blandningen i smeten, sikta då gärna (sikta = använd sil) och rör så lite du kan. Ju mer du rör, desto mer förstörs bakpulvrets funktion.

  • Rumstempererat smör
    När det står i ett muffins-recept att man ska ha smör eller margarin i så ska man alltid använda sig av rumstempererat smör. Det gör att muffinsen blir fluffigare (fråga mig inte varför). Rumstempererat betyder att smöret är mjukt och smidigt så att det lätt går att blanda med smeten men inte rinnande och genomskingligt utan det behåller fortfarande sin ljusgula färg.

  • Att tjyv-titta
    Varje gång du öppnar ugnsluckan under gräddningstiden så släpps det ut värme och resultatet blir inte lika bra som om du hade låtit bli. Dock är det bättre att öppna och se om de är klara om du är osäker än att de blir för torra/degiga.

1 kommentar:

miriam sa...

är du världens bästa cupcake bakare eller vad? <3