11.28.2009

FORGETEVERYPROBLEM-CUPCAKE

Det är höst, snart vinter och mörkt. Väldigt, väldigt mörkt. Regnet smattrar på rutan och det är en fredagskväll. Jag behöver tröst, och det fort. Glömallaproblemivärlden-muffins, ett glas mjölk, goda vänner och The Notebook till min räddning!




FORGETEVERYPROBLEM-CUPCAKE (CCC+)

Tid: ca. 20 minuter.
Mängd: ca. 12st.
Ugn: 200C i 13 min.

Du behöver
  • 2 ägg
  • 2dl socker
  • 3dl vetemjöl
  • 1dl kakao
  • 2tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker
  • 75g rumstempererat smör
  • 1dl mjölk
Frosting
  • 100 g Nutella
  • 50g Philadelphiaost
  • 200g florsocker
Gör så här


1. Sätt ugnen på 200C°. Skär loss 75g smör och låt det ligga framme.


2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i ca. 2-3 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, rör sedan ner dem långsamt i socker-och-ägg-blandningen tills det blir en slät smet. Tillsätt smöret (läs: konsistens) och mjölken. Färdigt att fylla formarna, sedan in i ugnen ca. 15min beroende på storlek. Använd en potatissticka eller en gaffel för att se om de är klara om nödvändigt (men undvik det gärna).


3. Glasyr: Blanda ihop Philadelphiaosten, Nutellan och floursockret (kan behövas lite mer än vad jag skrivit. Häll lite i taget och sluta när du är nöjd med konsistensen.)


4. När muffinarna är klara tar du ut dem och låter dem svalna under en handduk. När de är kylda så skär du upp ett hål i toppen på muffinsen och gräver ut en del innehåll. Här spetsar du sedan ner glasyrblandingen och gör en fin liten bulle ovanpå. Garnera med strössel, alt. choklad.



Tänd några ljus, tappa upp ett glas mjölk och glöm alla problem i världen. Chocolate-muffins need milk, basic chocolate-muffin-rule!

Inga kommentarer: