11.16.2009

MAGNIFIKAMOROTSMIRIAM-MUFFINS

Här är Miriam som snaskar Magnifikamorotsmiriam-muffins som jag bakat till min födelsedag.

Läs före bakning (Basics)

MAGNIFIKAMOROTSMIRIAM (CCCC)

Tid: 15-20 min
Mängd: ca. 12st
Ugn: 175°

Du behöver
  • 2dl socker
  • 3dl rumstempererat margarin (Tips! Lägg fram det i början/värm i micron lite. Det ska vara mjukt, inte smält)
  • 2 ägg
  • 2,5 - 3 dl mjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 3,5 dl skalade morötter
  • 0,5 tsk salt
Glasyr
  • 60 g philadelphiaost
  • 17 g smör
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • - ca. 1/4pkt (125g) florsocker
Dekoration
  • marsipan
  • röd och gul hushållsfärg
  • blad av citronmeliss
Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Snåla inte! Vispa socker och smör krämigt och vitt. Tillsätt ett ägg i taget.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en separat bunke. Rör ner i sockerblandningen (sikta gärna, du vill röra så lite som möjligt efter att du tillsatt bakpulvret). Tillsätt rivna morötter. Häll upp: Utan muffinsplåt: 3/5 smet i formarna. Med plåt: 3/4 smet. Låt de stå inne 15-20min. Känn med en gaffel att de är helt klara.
Låt muffinsarna svalna helt. Hit kan de förberedas.

3. Marsipan Morötter: Blanda marsipan med gul och röd karamellfärg till en jämt orange massa. Forma morötter, gör små hack med en kniv för det estetiskas skull. Sätt blad av citronmeliss som stjälk.

4. Glasyr: Rör ihop philadelphiaost, rumstempererat smör, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred ut över de kalla muffinsen med hjälp av sked el. kniv. Garnera med morötterna av marsipan. För bättre resultat, låt sedan stå i kyl 20min.

Färdiga att servera! Njuuuuuuuuuut

Inga kommentarer: